25 Nisan 2011 Pazartesi

Pita Mantı: Mantının tarifi büyük anneanneden kalma

Kadıköy Moda'da, sokak arasında küçük bir mantıcı Pita. Aynı zamanda ev yemekleri ve ızgara çeşitleri de yapıyorlar. Başta mantısı olmak üzere tüm yemekleri evde kendinize hazırladığınız kadar özenli ve lezzetli. Mekânın sahibi Emrah Ovacık, eşiyle birlikte yapıyor mantıyı. Tarifi ise anneannesinin annesinden kalma. Sırrını detaylı vermiyor ama hamurun lezzetine özellikle dikkat çekiyor. 


Mantının tarifi büyük anneanneden kalmaTOPTAN ALIŞVERİŞ YAPMIYORLAR 
Bol yumurtalı yaptıkları hamuru belli bir süre dinlendirdikten sonra, fazla hırpalamadan açıyorlarmış. 
Oklavayla fazla inceltmemeye dikkat edip, kestikten sonra elleriyle çekiştirerek biraz daha açıyorlarmış. 
İçine koydukları kıyma ise yağsız, yüzde 100 dana eti. Kıyma yağlı olursa pişerken yağı erir, geriye hamur kalır diye... 
Emrah Bey, iyi yemekte malzeme kalitesine dikkat çekerek toptan alışveriş yapmadıklarını, eve alır gibi kasaptan, manavdan malzeme aldıklarını anlatıyor.
Mantının üzerine de hafif bir margarin, biraz domates salçası ve kırmızı biberle sosunu hazırlıyorlar. 
Pita'da, ev yemeklerinde her hafta değişen bir mönü sunuyorlar konuklarına. Kerevizli sulu köfte, kabak kalye, cuma günleri etli yaprak sarma, beyaz lahana zamanı zeytinyağlı lahana sarma özel yemeklerinden bazıları. 
Etli sarmanın tarifi de Emrah Bey'in anneannesinden kalmaymış. Erzurumlu oldukları için Erzurum'un meşhur yoğurt çorbasından da yapıyorlar. 
Çorbada kullandıkları aşotu da Erzurum'dan geliyormuş. Hemen söyleyeyim, bu çorbanın yazın da soğuğu çok güzel oluyor ve serinletiyor. 
Pita'nın ızgara çeşitleri arasından da köftelerini özellikle öneririm. Bir de değişik tatlıları var. Adı kabak pastası. Kabak püresi ve üzerine ev yapımı krema ile yapılıyor. Bir çeşit cheesecake'in kabaklısı gibi. Tabii balkabağı zamanı yapıyorlar sadece. 
Pita'da yemekler, kalitesine oranla son derece ucuz diyebiliriz. Ev yemekleri 5 TL ile 7 TL arasında değişiyor. Mantının porsiyonu ise 7.5 TL. 
Evlere ve işyerlerine servis de yapıyorlar. Tel: (0216) 450 48 92

1 yorum:

  1. Oradan taşındılar.. Yeni adresleri: General Asım Gündüz cad. No:57. Tel: 216 4144772

    YanıtlaSil